Παρουσία

Αγαπώντας ιδιαίτερα τη δημιουργική σκέψη και φαντασία, θέλουμε μέσα από τα έντυπά μας, τα δειγματολόγια, τα περίπτερα των εκθέσεων που συμμετέχουμε καθώς και τα εταιρικά μας δώρα να ενθαρρύνουμε αυτή τη δημιουργικότητα και να παρουσιάζουμε τις ανεξάντλητες εκφράσεις που έχει το μαγικό υλικό που λέγεται «χαρτί».

Τα τελευταία 20 χρόνια, το χαρτί για εμάς έχει μεταμορφωθεί σε γλάρους, κουκουβάγιες, καράβια, έχει ενδύσει κούκλες και έχει γίνει ξανά δέντρο… Έχει εκφράσει το τι «αγαπώ», τι «ονειρεύομαι» και που «ταξιδεύω» μέσα από διαδραστική εγκατάσταση σχεσιακής αισθητικής.

Ευχαριστούμε τη φίλη και συνεργάτιδα Έλενα Δάβαρη για την πολύχρονη δημιουργική συνεργασία μας και για το ενδιαφέρον και τη συγγραφική και καλλιτεχνική συνέπεια στην έκφραση των αρχών και των αξιών μας.

Έκθεση Graphica 2019

Φτάνοντας στο έτος 2019, ένα άλλο κύμα έκφρασης μας εμπνέει.

«Τα ταξίδια» συνεχίζονται και ένα ντοσιέ κάνει την εμφάνισή του γεμάτο «Μικρές Ιστορίες Χρωμάτων». Το ταξίδι των χρωμάτων μέσα από σχέδια μάνταλα, παιχνίδια pop-art και social hashtag, μέσα από το χρυσό και το ασημί . . .

Το περίπτερό μας, ένα χειροποίητο, εμπνευσμένο, εικαστικό σκάκι. Σε μια κυρτή «θεατρική»  σκακιέρα-πλατφόρμα 10 τετραγωνικών μέτρων, στέκεται αγέρωχο, έτοιμο για δράση, το σκάκι, το παιχνίδι που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε η πολυδιάστατη σχεδιάστρια-συνεργάτιδά μας Έλενα Δάβαρη.  

Το μέταλλο μεταμορφώνεται σε στοιχεία-φιγούρες. Η ελληνική γραφή, στοιχεία του αλφαβήτου δημιουργούν τις φόρμες ενός βασιλιά, μιας βασίλισσας, του αλόγου που καλπάζει, του πύργου που επιτηρεί, του αξιωματικού που φροντίζει, του στρατιώτη που προστατεύει.

Ένα παιχνίδι στρατηγικής σκέψης δημιουργημένο με φιγούρες-πιόνια βασισμένα στην ελληνική γραφή. Συνθέσεις-ανασυνθέσεις τυπογραφίας σε μια εγκατάσταση-παιχνίδι σκακιού.

Σχεδιασμός εντύπων και τυπογραφικής εγκατάστασης Έλενα Δάβαρη.

Παράρτημα/διάλογος (μετά την παρουσίαση μας στην έκθεση):

Ελεάνα Τσώλη: Στο λέω τώρα, ότι όταν μου περιέγραψες τι θα ετοιμάσουμε για το περίπτερο δεν είχα καταλάβει τι θα ήταν ακριβώς, αλλά εμπιστεύτηκα ότι για να επιμένει η Έλενα, κάτι πολύ καλό θα είναι.

Έλενα Δάβαρη: χαχαχα (γελάω ακόμη . . . ) και είναι υπέροχο να αισθάνεσαι αυτή την εμπιστοσύνη.

Έκθεση Graphica 2013

«Το περίπτερο, το τετράδιο, οι αφίσες, η διαδραστική εγκατάσταση»

Ένα τετράδιο γεμάτο αξίες . . . ένα τετράδιο, ανάμνηση από χρόνια γνώσης , ζωγραφικής και παιχνιδιού τάξεων του δημοτικού σχολίου μιας άλλης εποχής. Αξιοπιστία, Σεβασμός, Αγάπη, Εμπιστοσύνη, Μαχητικότητα, Αλληλεγγύη, Συνεργασία, Υγεία, Ειλικρίνεια.

Ένας τοίχος μαυροπίνακας γεμάτος σκέψεις και ευχές: τι αγαπώ, τι ονειρεύομαι και που ταξιδεύω μέσα από μια διαδραστική εγκατάσταση σχεσιακής αισθητικής , το κοινό καλείται να εκφράσει τι αγαπά, τι ονειρεύεται και που ταξιδεύει . . .

«Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα» Λάο Τσε

«Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί» Γιώργος Σεφέρης

«Δεν υπάρχει ούριος άνεμος για όποιον δεν ξέρει που πηγαίνει» Σενέκας

Σχεδιασμός περιπτέρου και εντύπων Έλενα Δάβαρη. Επιλογές κειμένων Ελεάνα Τσώλη και Έλενα Δάβαρη.

Έκθεση Graphica 2011

«Οι τέσσερεις εποχές» που εμπνέουν και αποτυπώνονται στο δειγματολόγιό μας. Μια νεανική ματιά, τέσσερις εκφράσεις, τέσσερα «εποχικά» καπέλα, μια μορφή δέντρου σε τέσσερα χρώματα και η αφήγηση ξεκινά.

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα δέντρο και ένα λευκό χαρτί . . . πάνω του . . . το χρώμα, τα ροζ της άνοιξης και των λουλουδιών . . . το μπλε φως του καλοκαιριού και των «στοιχειών» της θάλασσας . . . εικόνες της φύσης, του πορτοκαλί και καφέ φθινοπώρου . . . στιγμές από μια σταγόνα χιονιού και χειμωνιάτικου αγέρα . . .

Με έμφαση στο νέο μας δειγματολόγιο, το περίπτερο μας για τη Graphica 2011 ντυμένο με τα χρώματα και τα δημιουργικά του καταλόγου. Δύο φιγούρες, μια γυναικεία και μια αντρική, μας υπενθυμίζουν ότι «είμαστε ντυμένοι», ότι περιβαλλόμαστε από τις εποχές, από τη φύση, από τα χρώματα, από τις λέξεις . . . «θέληση, πάθος, σεβασμός, ευτυχία, όρια, αθωότητα, αγάπη, άγγιξέ με . . .»

Ιστορία(the concept), κατασκευές καπέλων και φωτογράφιση Έλενα Δάβαρη.

Έκθεση Graphica 2009

Το δέντρο, τα δέντρα . . . σε τρεις διαστάσεις, δημιουργημένα συμβολικά από το προϊόν τους, το προϊόν μας, το ΧΑΡΤΙ. Παίζουν με τις σκιές πάνω σε «κόκκους» τυπογραφίας.

Χαρτιά γραφής 70Χ100 χρωματισμένα-ζωγραφισμένα στο καφέ χρώμα του ξύλου και στο πορτοκαλί χρώμα της αισιοδοξίας και του λογοτύπου μας σε μυθοπλαστική μικρή ιστορία δάσους.

«Αν μπορείς να διατηρήσεις τον ενθουσιασμό του ξεκινήματος μέχρι το τέλος, τότε η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη» Γεώργιος Τσώλης, ιδρυτής της εταιρείας.

Έκθεση Graphica 2007

Ένας φανταστικός κόσμος από χάρτινα πουλιά, κουκουβάγιες και ένα καράβι, μας ταξιδεύουν. Τεχνική κινέζικης τέχνης origami, όπου μονοκόμματο το χαρτί διπλώνεται και δημιουργεί τις μορφές.

«Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» Οδυσσέας Ελύτης

«Εκτοξεύσου για το φεγγάρι. Ακόμα και αν δεν το φτάσεις, θα προσγειωθείς κάπου κοντά στα αστέρια» Μολιέρος

Το περιβάλλον του περιπτέρου, πλαισιωμένο από ασπρόμαυρες και σέπια απεικονίσεις παλαιών μηχανών τυπογραφίας της συλλογής του Γεώργιου Τσώλη.

Σχεδιασμός περιπτέρου και φωτογραφίες μηχανημάτων Έλενα Δάβαρη. Κατασκευές origami Υρώ Καράκοντη. Κείμενα Ελεάνα Τσώλη και Έλενα Δάβαρη.

orTsolis Logo-08-08-08

Επικοινωνία

Αεροπορίας 12,
174 55  ΑΛΙΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ

τηλ.: +30 210 9954302
e-mail: paper@tsolisae.gr

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 122421301000 

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright © 2021. tsolispapers