Μουσείο

Δύο χώροι γεμάτοι παραδόσεις και αναμνήσεις συντροφεύουν εδώ και χρόνια την εταιρεία μας. Σήμερα αναβαθμίζονται ώστε να γίνουν επισκέψιμοι για τους συνεργάτες, φίλους και πελάτες μας.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Μέσα στον παλιό μύλο του κήπου μας, ένα μουσείο λαϊκής Τέχνης.

Μέσα από την αγάπη του ιδρυτή της εταιρείας Γεωργίου Τσώλη, για την παράδοση, μια συλλογή από εργαλεία της αγροτικής ζωής του περασμένου αιώνα, παραδοσιακές φορεσιές, μουσικά όργανα, έπιπλα αντίκες αρχοντικών σπιτιών του περασμένου αιώνα και πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους θησαυρούς.

Μουσείο Τυπογραφίας

Από εκεί που ήρθαμε και εδώ που βρισκόμαστε. Μέσα στο χώρο των γραφικών τεχνών, με τη μυρωδιά του χαρτιού και του μελανιού. Παντρεύοντας τη μαστοριά των παλιών, με την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα των νέων.

Μηχανές όπως το τυπογραφικό πιεστήριο “Heidelberg” 25X35, το τυπογραφικό πιεστήριο “Heidelberg” 25X35 στοπ κύλινδρα και το χαρακτηριστικό κόκκινο λεβιέ με μετέπειτα προσθήκη χρυσοτυπίας “Cavomit”, το πιεστήριο Heidelberg “Ταύρος” ή GTP, χρυσοτυπίας 32Χ45, κατασκευής εξολοκλήρου Heidelberg και το επίπεδο πιεστήριο Heidelberg 54X72, με μετατροπή “Cavomit” σε χρυσοτυπικό πιεστήριο, σημάδεψαν και συγκλόνισαν με τους ήχους και τα μελάνια τους, χώρους της τυπογραφίας μιας άλλης εποχής κι όχι μόνο.

Τώρα στέκονται ανάμεσά μας σαν αξιοθαύμαστα κειμήλια μιας άλλης εποχής, σαν διδακτικά μέρη ενός ζωντανού κλάδου που μετέφερε και μεταφέρει πληροφορία, γνώση, επικοινωνία.

104_C00A0373_Papanikolatos
orTsolis Logo-08-08-08

Επικοινωνία

Αεροπορίας 12,
174 55  ΑΛΙΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ

τηλ.: +30 210 9954302
e-mail: paper@tsolisae.gr

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 122421301000 

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright © 2021. tsolispapers